Станишівська територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чисте довкілля – здорова нація!

Дата: 03.07.2020 14:21
Кількість переглядів: 486

Проблема із сміттям існує в першу чергу через байдужість, через відсутність бажання зробити якусь користь для людей і довкілля. Накопичення побутових відходів не лише псує зовнішній вигляд навколишнього природного середовища, але й негативно впливає на довкілля та середовище життєдіяльності людини, приводить до забруднення ґрунту, водойм, прибережних смуг, джерел централізованого  та децентралізованого водопостачання (криниць), і, відповідно, якості води в них.

Вплив людини на довкілля стає все більш активним та різноманітним. Сьогодні вже ні в кого не виникає сумнів в тому, що забруднення оточуючого довкілля веде до втрати нашого здоров’я.

З метою очищення  населених пунктів Станишівської сільської ради від бруду та накопиченого сміття, щорічно в березні - квітні проводяться заходи з благоустрою територій – організовуються та виконуються роботи по забезпеченню чистоти і порядку, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ побутових та інших відходів, прибиранню та приведенню у належний санітарний стан прибудинкових територій,  дитячих, спортивних і господарських майданчиків, вулиць, тротуарів, зупинок громадського транспорту, кладовищ.

Для нас з Вами поводження з відходами це спільна справа. Від того, як ми виконуємо її сьогодні, залежить благополуччя громади та здоров’я наших дітей завтра.

Згідно з чинним законодавством України, а саме: відповідно до ч. 2 ст. 351 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів та здійснюють їх оплату. До джерел утворення побутових відходів ст. 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки). Станишівська сільська рада з метою покращення санітарно-екологічного стану населених пунктів та умов життя населення взяла на себе обов’язок та уклала договір з надавачем послуг на вивезення ТПВ.

Але в той час коли на території населених пунктів нашої громади встановили контейнери для збору твердих побутових відходів та організували їх вивіз, в лісах, лісосмугах, ярах, на узбережжях річок та в смузі відведення автомобільних доріг продовжують «процвітати» стихійні сміттєзвалища.

Наголошуємо, що особи винні у порушенні законодавства про відходи та порушенні Правил благоустрою населених пунктів будуть притягнуті до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадуємо реквізити для сплатити за вивіз твердих побутових відходів з населених пунктів громади.

Реквізити для оплати в банківських установах та відділеннях  поштового  зв'язку наступні:
Отримувач: Станишівська сільська рада
рр: UA618201720314291003302034913
Код:04348444
Призначення платежу: за сміття, адреса платника, прізвище, ім'я, по-батькові, період за який здійснено оплату.

ДЛЯ УТОЧНЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ ЩОДО ЗАБОРГОВАНОСТІ ТА СПЛАТИ ЗА ВИВІЗ ТПВ ЗВЕРТАТИСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ ПОШТУ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ stansilrada@ukr.net


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь