Станишівська територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Дата: 08.05.2020 08:06
Кількість переглядів: 965

8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У ці дні важливо нагадати про непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки.

Гірку чашу болю і страждань сповна довелося випити нашому народові. Великою ціною дісталась нам Перемога: Україна втратила за роки війни понад сім мільйонів своїх синів і дочок.

Учасники Великої Вітчизняної війни, які виявили небачену стійкість і мужність, щоб існувала наша держава і нові покоління її громадян, - і сьогодні серед нас. Та, на жаль, з кожним роком їх – живих сторінок історії залишається все менше. Увага і чуйність – це те найменше, що ми можемо і повинні робити для них. Станишівська сільська рада завжди пам’ятає про цих людей, пишається ними і всіляко підтримує.

Серед ветеранів були і наші земляки з Станишівської громади. Саме тому в перед день 9 травня  Станишівська сільська рада завжди організовувала та збирала разом мужніх героїв-ветеранів для того щоб вшанувати їх подвиг, але у зв’язку з введенням карантину в Україні цього року та з дотриманням обмежувальних заходів, привітати урочисто учасників не має можливості. Згідно з розпорядженням Станишівського сільського голови Юрія Матвійчука буде надана матеріальна допомога до Дня пам’яті та примирення і 75-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні  - 21 жителю громади, а саме інвалідам та учасникам бойових дій і членам сімей загиблих учасників Другої світової війни.

Слова безмежної вдячності і шани висловлюємо сьогодні Вам, дорогі ветерани! Турбота про Вас – наш святий обов’язок. Ваша самовідданість, моральні принципи, патріотизм і мудрість – неоціненне багатство в скарбниці нашого народу.

 

Бажаємо Вам міцного здоров’я,

 добра і достатку!

З Днем пам’яті та примирення!

З Днем Перемоги!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь