Станишівська територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розширення Програми по боротьбі з онкологічними захворюваннями в Станишівській громаді - вакцинація проти папіломавірусу людини

Дата: 14.02.2019 15:21
Кількість переглядів: 775

Фото без описуНа засідані 23 сесії 7 скликання Станишівської сільської ради, яке відбулось 07 лютого 2019 року, було прийнято рішення стосовно розширення Програми по боротьби з онкологічними захворюваннями на 2019-2020 роки а саме закупка вакцини та проведення вакцинації проти папіломавірусу людини.

Експерти визнають, що вірус папіломи людини в світі не лікується а профілактика у вигляді вакцинації проти папіломавірусу людини є одним з найефективнішим способом попередження онкологічних захворювань жіночих статевих органів, а саме раку шийки матки. Для проведення вакцинації проти папіломавірусу є специфічні вимоги – щеплення рекомендовані дівчатам віком від 9 до 15 років, які ще не почали жити статевим життям. Вакцинацію проводять у 2 етапи.

Така профілактика є обов’язковою в 58 країнах світу. В Україні щеплення проти папіломавірусу поки відносять до категорії рекомендованих, імовірно через чималу вартість – ціна однієї дози вакцини близько 800 грн. Через півроку щеплення потрібно зробити повторно.

Тому основним завданням Програми є придбання вакцини, Амбулаторією загальної практики – сімейної медицини Станишівської сільської ради, проти папіломавірус людини для БЕЗКОШТОВНОЇ вакцинації дівчаток від 9 до 15 років, яку робитимуть двічі через 6 місяців відповідно до планування та дозволу батьків.

 

(Виконавчий комітет Станишівської сільської ради)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь