Станишівська територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

28 вересня 2017 року БК СТАНИШІВКА

Дата: 30.09.2017 10:45
Кількість переглядів: 800

 

В області триває роз’яснювальна робота серед органів місцевого самоврядування щодо здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю

28 вересня 2017 року, на базі Станишівської об’єднаної територіальної громади, начальник Управління Держпраці у Житомирській області Сергій Сечін ознайомив роботодавців Станищівської ОТГ з особливостями здійснення державного нагляду і контролю за додержанням законодавства про працю, повноваженнями інспекторів праці, які також працюватимуть в органах місцевого самоврядування, зокрема, в об’єднаних територіальних громадах.

Участь у заході також взяли: голова Станишівської ОТГ Юрій Матвійчук, заступник директора Житомирського міського центру зайнятості Лариса Бойко, заступник директора Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Тетяна Денисенко, представники Житомирського об’єднаного управління Пенсійного Фонду України у Житомирській області Надія Шимон та Лариса Кравцова.

Перш за все, начальник Управління Держпраці поінформував, що інспектори праці виконавчих органів міських рад міст обласного значення та сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад Житомирщини здійснюватимуть державний контроль у чітко визначених напрямках: оформлення трудових відносин, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, а також контролюватимуть ситуацію щодо виплати заборгованості із заробітної плати. В свою чергу, інспектори Управління Держпраці у Житомирській області контролюють усі питання трудового законодавства на території регіону.

Сергій Сечін пояснив скільки інспекторів праці може бути на певній території, окреслив вимоги до кандидатів на посади інспекторів, їх посадові обов’язки, звернув увагу на особливості здійснення інспекційних відвідувань та невиїзного інспектування: підстави для їх проведення, тривалість та дії іспекторів праці, у разі виявлення порушеннь трудового законодавства. Разом з тим, він повідомив про можливість, за письмовою заявою роботодавця, проведення інспекторами праці аналізу стану дотримання законодавства про працю на підприємстві та надання рекомендацій щодо його застосування.

На завершення свого виступу, начальник Управління Держпраці наголосив, що контрольні повноваження інспектора праці підтверджуються службовим посвідченням, яке затверджене наказом Міністерства соціальної політики України від 24.05.2017 № 866 «Про затвердження форми та опису службового посвідчення інспектора праці», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 31 травня 2017 року за № 681/30549, та попередив про можливі випадки відвідування приватних підприємців нашої області шахраями під виглядом інспекторів праці, які нібито мають повноваження на інспекційне відвідування.

Переглянути інформацію про службові посвідчення інспекторів праці у Житомирській області можна на офіційному сайті Державної служби України з питань праці у розділі «Здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю» або звернувшись, безпосередньо, до Управління Держпраці у Житомирській області: м. Житомир, вул. Шевченка, 18-А, тел. (0412) 34-68-70.

Прес-служба Управління Держпраці у Житомирській області

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь